• Start
  • SMS / mobiltelefonparkering

SMS / mobiltelefonparkering

Ett av sätten man kan betala för sin parkering här i Malmö är via sin mobiltelefon. Man kan välja att betala antingen via en app eller sms.

Vilket betalsätt man väljer kan vara beroende på vad man har för telefon. För att använda en app krävs att man har en smartphone. Väljer du att betala med sms kan man göra det ifrån alla mobiltelefoner.

Om man bara ska parkera en gång är det ingen större skillnad vilket sätt man väljer att betala men kommer man att parkera fler gånger framöver brukar en app vara enklare i längden. Oavsett vilket sätt man väljer sker betalningen till ett av de bolag som Malmö stad har avtal med.

Områdeskod/zonkod

När det gäller betalning med sms kan det skilja sig lite mellan vilken information respektive bolag vill ha. På separata skyltar vid, eller i närheten av, i princip varje betalautomat finns information och exempel hur betalningen fungerar med respektive bolag. 

På dessa skyltar (se bild här intill) finns även en tre-siffrig områdeskod. Denna kod gäller för både sms och app oavsett vilket bolag du väljer att använda. Områdeskoderna är olika beroende på var i Malmö du befinner dig. Alla koderna som gäller för parkering på Malmö stads allmänna gator har tre siffror och ligger just nu mellan 401 och 440.

parkering med telefon
Skip to content